Ajde, da se i ja pridruzim ovoj fudbalskoj groznici...mislim da objavim nesto za taj dogadjaj. Svaku veče je nešto drugo za grickanje,a večeras su ovi izvrsni krekeri by Joli, sa 24 kitchen. Obožavam taj kanal i emisije na njemu. Svi su izvrsni. Joli uvijek ima super recepte i super ideje.
A sad receptić...
A sad receptić...
Potrebno je:
50ml vode,
50ml ulja ( moze i masl.ulje a može i obično)
1/2 kašičice soli
brašna 150 g
Ako je previše gusto dodati malo vode ili ulja,ili po potrebi dodati brašna. Meni bilo potrebno 150 g brasna i posle sam dodala malo ulja. Ispadne mala kugla. Obmotati je providnom folijom i ostaviti da počiva 20-ak minuta.
Na pek papiru, prstima razvući tijesto-tapkajući a na kraju možete jednom preći i valjkom. Veličina razvučenog tijesta je slična jednoj većoj pici. Ja sam,tijesto i sjekla na trouglove... možete kako volite... preporučujem duplu,troduplu dozu odmah.
Tijesto poprskati uljem, ( nabavila sam super pumpicu za ulje...jeeee) posuti makom,susamom i sitno nasjeckanim lukom-šalota ( šalotka).
Rernu uključiti na 200°C i peći ih 7-10'.
Ne znam kakvi su kad se ohlade...♡♡♡
Služiti uz razne sirne ili Vama omiljene namaze.
50ml vode,
50ml ulja ( moze i masl.ulje a može i obično)
1/2 kašičice soli
brašna 150 g
Ako je previše gusto dodati malo vode ili ulja,ili po potrebi dodati brašna. Meni bilo potrebno 150 g brasna i posle sam dodala malo ulja. Ispadne mala kugla. Obmotati je providnom folijom i ostaviti da počiva 20-ak minuta.
Na pek papiru, prstima razvući tijesto-tapkajući a na kraju možete jednom preći i valjkom. Veličina razvučenog tijesta je slična jednoj većoj pici. Ja sam,tijesto i sjekla na trouglove... možete kako volite... preporučujem duplu,troduplu dozu odmah.
Tijesto poprskati uljem, ( nabavila sam super pumpicu za ulje...jeeee) posuti makom,susamom i sitno nasjeckanim lukom-šalota ( šalotka).
Rernu uključiti na 200°C i peći ih 7-10'.
Ne znam kakvi su kad se ohlade...♡♡♡
Služiti uz razne sirne ili Vama omiljene namaze.
Kao model za jestive kašike,koristila sam kineske kašike za čorbice. Uradjene su od kvalitetnog porculana tako da mogu da izdrže temperaturu i rerni.
Super ideja i grickalice, mozda bi se odgore moglo posuti malo sira ili kockica pancete.... nego, moze ta cinijica ovamo.:)))
ОдговориИзбришиSigurno bi bilo dobro...malo parmezana bi dobro dodlo. Ili bilo sta drugo. Ali htjela sam probati prvo original,koji me je ODUSEVIO... Evo cinijica stize... juhuuuuuuuuu.... ulovi je... pozdraaaav.
ОдговориИзбриши