Jedina nagrada vrline je vrlina,jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj. Ralf Emerson

понедељак, 26. мај 2014.

TARTALETE SA ČERI PARADAJZOM I SIROM

Kako se to blog-ovski kaže,evo me posle dužeg vremena. Nije da nisam ništa pravila,nego me mrzjelo da pišem. A pojelo se dosta toga,hahhaha...
Danas je na redu jedna super slana-poslastica,super predjelo ili kao dodatak posle ručka,ono kad prodje,jedno sat-dva od ručka,pa vam se nešto jede...
Tartalete su super stvar,jer možete da ih punite sa čime hoćete.  Kod Lane na Mezze,možete da ih nadjete u slatkoj varijanti...i te sam probala i nestale su munjevitom brzinom...


RECEPT:

TIJESTO:  245 g brašna, 120 g maslaca, 3-4 kašika hladne vode,malo soli.
od navedenih sastojaka, zamijesiti tijesto. Mora biti mekano, elastično. zamotati ga u foliju i ostaviti 30-ak minuta u frižider.

E,ja sad tu drugačije radim. Meni je mnogo lakše raditi sa tek zamiješanim tijestom,nego sa onim,koje odmara 30-ak minuta.

 Prvo pripremiti čeri paradajize. Dvije kašike masl.ulja pomiješati sa jednom kašikom balzamiko-sirća. Dva-tri čena bijelog luka pripremiti u avanu,sa malo morske soli. Dobro usitniti i dodati smjesi maslinovog ulja i balzamika. Premazati čeri paradajize i peći sa grančicama 20-ak minuta- dok opna ne počne da se odvaja. Zatim ih izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

FIL3 jaja,1 čaša kisjele pavlake, sir po želji (trapist,gauda, odlična je kombinacija sa malo kozjeg sira, može na kraju da se pospe sa komadićima gorgonzole),posoliti,pobiberiti, mogu da se dodaju i komadići slanine. Punjenje po želji.
Usuti masu na tartalete i u svaku utisnuti dva pečena čeri paradajiza. Dodati još malo komadića sir,sad može da dodje ona gorgonzola,može i nekoliko pećenih pinjola. 
Peći 20-ak minuta,dok se sir ne istopi i ivice ne pozlate.

6 коментара: