
Super dodatak uz jelo...meke,ukusne,brzo se prave.
POTREBNO JE:
-2 mlade tikvice
-2 kašike ovsenih pahuljica
-1 jaje
-2 kašike kefira (može i jogurt)
-peršun
-2 čena bijelog luka
- soli,bibera
- brašna po potrebi.
NARAVNO KOLIČINA,MOŽE DA SE PRILAGODI.
PRIPREMA:
Tikvice oprati i zajedno sa korom narendati. Dodati ovsene pahuljice,jaje,kefir,sitno isjeckan bijeli luk,peršun,posoliti,pobiberiti.
Dobro promiješati.
Ako je smjesa rijetka,dodati brašna-smjesa ne smije biti previše tekuća.
Zagrijati ulje i kašikom spuštati smjesu u posudu za pečenje.
Peći ih 1-2 minuta sa svake strane.
Servirati uz kisjelu pavlaku ili prilog kakav želite.
Zagrijati ulje i kašikom spuštati smjesu u posudu za pečenje.
Peći ih 1-2 minuta sa svake strane.
Servirati uz kisjelu pavlaku ili prilog kakav želite.
Recept šaljem Mireli sa bloga Kruha i... kao ulaznicu za blogersku igru Ajme,koliko nas je na temu ovas/zob.
Moja mama vrlo cesto pravi ovakve tikvice. Jedina razlika su pahuljice, bas bih mogla da ih ubacim i isprobam, deluju njam, njam :)
ОдговориИзбришиPonekad neki mali,novi dodatak dobro dodje. Lijepe su,meke ukusne...
ОдговориИзбришиMmm, jedva cekam mlade tikvice, svidja mi se dodatak pahuljica, mozda bih mogla tako da "zakamufliram" chefu da ih ne primeti.:))) p.s. mozes poslati receptic kao ulaznicu za blogersku igricu Ajme, koliko nas, ovog meseca su bas ovsene pahuljice glavna tema...;)) kisss
ОдговориИзбришиU pravu si...tako se bas mogu zakamuflirati...haha...
ОдговориИзбришиMogla bih ucestvovati ovaj put...Hvala na predlogu... pozdrav od nas
Hvala za ovaj jednostavan recept. Probala sam danas i prvi put sam rendala sa korom tikvice. Bas je ukusno.
ОдговориИзбришиFotografije su sjajne zaista.
A spisak knjiha mi je samo izmamio uzdah ... fantastican izbor knjiga.
Pozdrav od mene i Manolija (sve smo pojeli ) xixixi
Baš mi je drago Tatajana. Tikvice na ruski način i Tatjana baš idu zajedno. Jednostavne stvari su mnoooooogo lijepe. Brzo se spremaju i brzo su gotove. Hvala na povjerenju za isprobavanje.
ОдговориИзбришиA knjiga ima još da stave u spisak... ali ove zauzimaju posebno mjesto u mom srcu. Samo kad pročitam naslov,neka milina me preplavi. Zato su tu...
Pozdrav za tebe i Manolija. Nadam se da će se naći još koji receptić za vas dvoje. Sve najbolje.
I ja ču ih svakako isprobati. Odlično :)
ОдговориИзбриши