Jedina nagrada vrline je vrlina,jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj. Ralf Emerson

четвртак, 27. март 2014.

TIKVICE NA RUSKI NAČIN

   
                            
Super dodatak uz jelo...meke,ukusne,brzo se prave.

POTREBNO JE:
-2 mlade tikvice
-2 kašike ovsenih pahuljica
-1 jaje
-2 kašike kefira (može i jogurt)
-peršun
-2 čena bijelog luka
- soli,bibera
- brašna po potrebi.
NARAVNO KOLIČINA,MOŽE DA SE PRILAGODI.

 PRIPREMA:

Tikvice oprati i zajedno sa korom narendati. Dodati ovsene pahuljice,jaje,kefir,sitno isjeckan bijeli luk,peršun,posoliti,pobiberiti.
Dobro promiješati.
Ako je smjesa rijetka,dodati brašna-smjesa ne smije biti previše tekuća.
Zagrijati ulje i kašikom spuštati smjesu u posudu za pečenje.
Peći ih 1-2 minuta sa svake strane.
Servirati uz kisjelu pavlaku ili prilog kakav želite.


Recept šaljem Mireli sa bloga Kruha i... kao ulaznicu za blogersku igru Ajme,koliko nas je na temu ovas/zob.

7 коментара:

  1. Moja mama vrlo cesto pravi ovakve tikvice. Jedina razlika su pahuljice, bas bih mogla da ih ubacim i isprobam, deluju njam, njam :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ponekad neki mali,novi dodatak dobro dodje. Lijepe su,meke ukusne...

    ОдговориИзбриши
  3. Mmm, jedva cekam mlade tikvice, svidja mi se dodatak pahuljica, mozda bih mogla tako da "zakamufliram" chefu da ih ne primeti.:))) p.s. mozes poslati receptic kao ulaznicu za blogersku igricu Ajme, koliko nas, ovog meseca su bas ovsene pahuljice glavna tema...;)) kisss

    ОдговориИзбриши
  4. U pravu si...tako se bas mogu zakamuflirati...haha...
    Mogla bih ucestvovati ovaj put...Hvala na predlogu... pozdrav od nas

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala za ovaj jednostavan recept. Probala sam danas i prvi put sam rendala sa korom tikvice. Bas je ukusno.
    Fotografije su sjajne zaista.
    A spisak knjiha mi je samo izmamio uzdah ... fantastican izbor knjiga.
    Pozdrav od mene i Manolija (sve smo pojeli ) xixixi

    ОдговориИзбриши
  6. Baš mi je drago Tatajana. Tikvice na ruski način i Tatjana baš idu zajedno. Jednostavne stvari su mnoooooogo lijepe. Brzo se spremaju i brzo su gotove. Hvala na povjerenju za isprobavanje.
    A knjiga ima još da stave u spisak... ali ove zauzimaju posebno mjesto u mom srcu. Samo kad pročitam naslov,neka milina me preplavi. Zato su tu...
    Pozdrav za tebe i Manolija. Nadam se da će se naći još koji receptić za vas dvoje. Sve najbolje.

    ОдговориИзбриши
  7. I ja ču ih svakako isprobati. Odlično :)

    ОдговориИзбриши