Pišem recept za čoko-salamu,a mislim,na Laninu lisnatu pogaču... Nadam se da ću sastojke za ovaj recept napisati pravilno,da umjesto čokolade ne ubacim, sjeckaanu slaninicu,hahaha...
POTREBNO JE:
200 g tamne čokolade,300 g keksa,(ja sam koristila petit keks,mislim da je u ovom receptu mnogi bolji nego plazma),150 g maslaca,2 kašike ruma,40 g mljevenih oraha,2 jaja, 50-80 g šećera u prahu,kako volite...
PRIPREMA:
Keks je bolje ručno izlomiti,na veoma male komade.
U omekšali maslac dodati šećer u prahu ,jaja i rum. Zatim dodati keks, otopljenu čokoladu (ne smije biti pretopla), orahe. Sve dobro spojiti.
Na prozirnoj foliji istresti masu i formirati salamu,željene debljine i širine. Zatim je dodatno zamotati u alu-foliju i staviti u frižider na hladjenje,najmanje 2h.
Ja sam je dodatno premazala šećerom u prahu,zbog ljepšeg izgleda -zbog podsjećanja na salamu.
POTREBNO JE:
200 g tamne čokolade,300 g keksa,(ja sam koristila petit keks,mislim da je u ovom receptu mnogi bolji nego plazma),150 g maslaca,2 kašike ruma,40 g mljevenih oraha,2 jaja, 50-80 g šećera u prahu,kako volite...
PRIPREMA:
Keks je bolje ručno izlomiti,na veoma male komade.
U omekšali maslac dodati šećer u prahu ,jaja i rum. Zatim dodati keks, otopljenu čokoladu (ne smije biti pretopla), orahe. Sve dobro spojiti.
Na prozirnoj foliji istresti masu i formirati salamu,željene debljine i širine. Zatim je dodatno zamotati u alu-foliju i staviti u frižider na hladjenje,najmanje 2h.
Ja sam je dodatno premazala šećerom u prahu,zbog ljepšeg izgleda -zbog podsjećanja na salamu.
P.S. recept je sa jednog italijanskog sajta...
http://blog.giallozafferano.it/cucinaplus/ricetta-salame-di-cioccolato/
:))) Znas, ne bih imala nista protiv jedne-dve snitice, a sigurno bih se vratila i po repete... par puta.:)))
ОдговориИзбришиUvijek bi za tebe bilo... to da znas...
ИзбришиDanas ću da pravim tvoju pogaču....javljam rezultate....pozdrav.
Pamtim ovu poslasticu iz najranijeg detinjstva.
ОдговориИзбришиMoja teta ju je uvek pravila kada smo dolazili.
Zivela je na selu.. pamtim vatricu, smederevac, pucketanje, toplinu, miris karanfilica i ovu "salamu" ...
Hvala za recept i za vracanje u bezbrizne trenutke detinjstva.
Baš mi je drago,da te je podsjetila na lijepe trenutke. Neke stvari nikad ne zaboravljamo i rado ih se sjećamo.
ИзбришиPozdrav za tebe...
Volim ovu poslasticu, volim :)
ОдговориИзбриши