Jedina nagrada vrline je vrlina,jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj. Ralf Emerson

четвртак, 27. фебруар 2014.

SODA BREAD BY LORRAINE PASCALE

Odličan hljebić,zanimljivog ukusa,meke korice,lijepe strukture. Brzo se pravi. 

POTREBNO JE:
■370g brašna
■130 g integralnog brašna
■1 kašičica sode bikarbone
■1 kašičica soli
■40g omekšalog maslaca
■340 ml sirutke.(ja sam koristila razblaženi jogurt)
■ 1 kašika melase (ja sam koristila med)
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Napraviti loptu i staviti na pek-papir. Dršku od drvene kašike posuti brašnom i na četiri dijela pritisnuti hljeb-skoro do ivice. Hljeb posuti brašnom. Peći 30-40 minuta na 200°C.
Napomena:
Ja sam ga pekla na 190,na sredini rerne,kad je počeo da tamni za jedan stepen sam spuštila pleh i pekla ga 40 min. 

5 коментара:

  1. Vec zamisljam kako fino mirise, mogla bi komotno da otvoris i jednu pekaru tamo, verujem da bi ceo komsiluk stalno dolazio.:))) cmook...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prvi put sam ga pravila samo sa bijelim brašnom,pa čini mi se da sam ga mgla još peći...
      a sad sam baš po receptu, dobar je,lijepo,lijepo miriše... a za pekaru,ahhahahha...
      kako su slatke one trgovinice sa pinteresta u Provansi... onakva mi se dopada,hahahhah... mnogo tražim,aaaaaa....
      pozdrav...

      Избриши
  2. Jao zeno, pa unistices me sistematski! :D
    Da znas da se secam ovog njenog hleba, mada je kod nas u Bg malo teze naci pravo integralno brasno, mozda samo po radnjicama zdrave hrane.
    Sto rece Lana, mozes komotno da otvoris pekaricu! Svaka cast! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hahahaha... Hvala tebi i Lani na TAKVIM RIJEČIMA...
    Jedva čekam kad će nova sezona sa Lorraine...
    hljeb je neobično ukusa i mirisa,i začudjujuće kako i koliko naraste od kašikice sode...
    Margie Šaljem ti puno pozdrava.
    P:S: trebala bi probati i onaj hljebić za XIX vijek... ja ga pravim sa bosiljkom,gaudom i trapistom i oduševljeni smo... u originalu je sa vlascem,nisam se još usudila sa njim,ali moram probati,nabavila sam i dobar čedar.

    ОдговориИзбриши
  4. Pa kada mi tako kazes, eto mozda i pokusam da ga napravim. Nijedan kompliment nije bez razloga ;)
    Ja nikako ne stizem zbog posla da se posvetim kuhinji, koliko bih zaista zelela. Ali tebi skidam kapu :)

    ОдговориИзбриши