POTREBNO JE:
■370g brašna
■130 g integralnog brašna
■1 kašičica sode bikarbone
■1 kašičica soli
■40g omekšalog maslaca
■340 ml sirutke.(ja sam koristila razblaženi jogurt)
■ 1 kašika melase (ja sam koristila med)
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Napraviti loptu i staviti na pek-papir. Dršku od drvene kašike posuti brašnom i na četiri dijela pritisnuti hljeb-skoro do ivice. Hljeb posuti brašnom. Peći 30-40 minuta na 200°C.
Napomena:
Ja sam ga pekla na 190,na sredini rerne,kad je počeo da tamni za jedan stepen sam spuštila pleh i pekla ga 40 min.
Vec zamisljam kako fino mirise, mogla bi komotno da otvoris i jednu pekaru tamo, verujem da bi ceo komsiluk stalno dolazio.:))) cmook...
ОдговориИзбришиPrvi put sam ga pravila samo sa bijelim brašnom,pa čini mi se da sam ga mgla još peći...
Избришиa sad sam baš po receptu, dobar je,lijepo,lijepo miriše... a za pekaru,ahhahahha...
kako su slatke one trgovinice sa pinteresta u Provansi... onakva mi se dopada,hahahhah... mnogo tražim,aaaaaa....
pozdrav...
Jao zeno, pa unistices me sistematski! :D
ОдговориИзбришиDa znas da se secam ovog njenog hleba, mada je kod nas u Bg malo teze naci pravo integralno brasno, mozda samo po radnjicama zdrave hrane.
Sto rece Lana, mozes komotno da otvoris pekaricu! Svaka cast! :)
Hahahaha... Hvala tebi i Lani na TAKVIM RIJEČIMA...
ОдговориИзбришиJedva čekam kad će nova sezona sa Lorraine...
hljeb je neobično ukusa i mirisa,i začudjujuće kako i koliko naraste od kašikice sode...
Margie Šaljem ti puno pozdrava.
P:S: trebala bi probati i onaj hljebić za XIX vijek... ja ga pravim sa bosiljkom,gaudom i trapistom i oduševljeni smo... u originalu je sa vlascem,nisam se još usudila sa njim,ali moram probati,nabavila sam i dobar čedar.
Pa kada mi tako kazes, eto mozda i pokusam da ga napravim. Nijedan kompliment nije bez razloga ;)
ОдговориИзбришиJa nikako ne stizem zbog posla da se posvetim kuhinji, koliko bih zaista zelela. Ali tebi skidam kapu :)