Danas sam pravila super keksiće sa jednog mnogo slatkog bloga -Domaćica-. Domaća verzija poznatih italijanskih keksića. Odlični su. Lako i brzo se prave. Ništa nisam mijenjala. Ja volim kad probam,da probam original,ako je dobro nema šta da se mijenja,ako nije više to ne pravim... Ove ću sigurno ponoviti mnogo puta,jer su se malom degustatoru a i nama mnogo dopali.
POTREBNO JE:
- 300 g integralnog brašna
- 300 g ovsenih pahuljica
- 1 prašak za pecivo
- 240 g smeđeg šećera (količinu šećera smanjite po želji, nekima su ovi keksi preslatki)
- 300 g maslaca ( ja sam koristila samo maslac)
- 6 kašika mlijeka
Priprema:
- Prvo ovsene pahuljice usitnite u blenderu, da budu skoro kao brašno, ali i da ima komadića.
- Pomiješajte sve sastojke. Zamijesite tijesto. Oblikujte u kuglu.
- Stavite tijesto u vrećicu i u frižider na tačno 15 minuta, nikako ne duže.
- Upalite pećnicu na 180C.
- Tijesto razvaljajte na debljinu od nekih 0.5-1 cm.
- Krugove režite čašom ili modlicama po želji.
- Na pleh staviti pek-papir i poredjati keksiće,praviti razmak,jer će narasti. Peći tačno 15 minuta.
RECEPT MOŽETE POGLEDATI U ORIGINALU NA OVOJ STRANI
http://blogdomacica.blogspot.com/2013/03/homemade-grancereale-keksi.html
Bas divni keksici Vanja. Da znas da cu morati da ih napravim :)
ОдговориИзбришиPozdrav :)
Super su...i brzo se prave... Pozdrav i od mene.
Избриши