Jedina nagrada vrline je vrlina,jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj. Ralf Emerson

уторак, 4. фебруар 2014.

Slani rolat

SLANI  ROLAT

Rolat za Lanu... Hvala na podršci...Hvala na svemu... može jedan virtualni poklončić?!?

U drugom postu (wooooooooow,već drugi) predstaviću vam,jedan mnogo ukusan i dekorativan rolat. Već dugo godina pravi se u kući mojih roditelja.
 

KORA:
4 jaja, 4 kašike brašna, 1 kesica praška za pecivo, 1 kašika ulja, malo soli. (zavisi od veličine pleha,može i 6 jaja i 6 kašika brašna) količina od 4 jaja je dosta za pleh veličine 26x35...
biskvit peći na 200° C, kora mora biti zlatno-žute boje.

FIL:
200g feta sira-izgnječiti viljuškom i pomiješati sa šoljom pavlake,dodati 150 g sitno sjeckane praške šunke,malo svježeg peršuna. (može i bez peršuna).

Koru peći na pek-papiru. Pečenu je zarolati u vlažnoj krpi,ili kako već imate svoj običaj da radite sa korom za rolat...
koru filovati-fila ima dosta,pa je fino nafilovati,ostaviti,nešto fila da se rolat namaže odozgo. Na kraju kore poredjati šampinjone-marinirane...i oblikovati rolat.
 Radi lakšeg motanja,dio gdje se poredjaju šamponjini ne filovati. Uvijek kad motam toga se sjetim...
Rolat filovati i spolja-posuti ga rendanim sirom,trapistom,gaudom...




6 коментара:

  1. Rolatic je super, a posebno mi se svidja sto je sunkica tako sitno iseckana, pravi domacinski receptic... vidim da se vec odlicno snalazis na blogu, samo tako nastavi.:))) pozzz za celu ekipu....

    ОдговориИзбриши
  2. A ko će prvi da komentariše,naravno ,Lana,hahahha... Hvala,baš mi je drago,da ti se dopada, rolatić - za tebe... pozdravljamo i mi tebe...juhuuuuuuuu

    ОдговориИзбриши
  3. Volim slane rolate i ovaj mi se jako dopada. Dobro došla u blogerske vode i srećno!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala,Zorice... Znam za Vas i Vase čuvene pogače i slana tijesta. Čast mi je što ste me posjetili... Očekujem Vas,još koji put. Pozdraaaaav.

    ОдговориИзбриши
  5. Vanja radujem se sto si pocela da blogujes. Zelim ti puno srece, citalaca, postova i dorbih prijatelja. Dobro dolsa u Blogosvet.
    Fotografije su fantasticne , recepti mmmmmmm mljac
    Puno pozrdava,
    Tatjana

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala,Tatjana. I ja se radujem što sam pronašla tvoj blog. Puno korisnih stvari ima na njemu. Radujem se svemu sto si navela čitaocima,postovima i dobrim prijateljima. Pozdrav i od mene.

    ОдговориИзбриши